Novotel, sala Paris

5 martie 2014


Participanti

Despre eveniment

Forumul de Bancassurance isi propune ca, impreuna cu specialisti din Romania si din alte piete europene, sa aduca in dezbatere teme importante pentru acest segment financiar - „Riscuri pentru banci si asiguratori”, „Modificari legislative ce ar putea impulsiona dezvoltarea sectorului de bancassurance in Romania”, “Protectia consumatorului de produse bancassurance“, “Factori de succes in bancassurance”, „Pregatirea consilierilor financiari pentru vanzarea produselor de asigurare”.

Pro Fiduciaria considera ca Bancassurance este un canal alternativ de distributie al produselor de asigurare insuficient dezvoltat in Romania, raportat la potentialul pietei romanesti si al beneficiilor pe care le ofera atat clientilor, cat si asiguratorilor si bancilor. Piata de bancassurance ar putea reprezenta pentru banci, in actualul context economic, o sursa importanta de venituri, in timp ce pentru asiguratori ar putea fi un element important de sustinere a cresterii portofoliilor de clienti.

Forumul de Bancassurance isi doreste sa identifice posibile solutii la numeroasele provocari carora acest segment financiar va trebui sa le raspunda in viitor, avand in vedere realitatile pietei locale si potentialul de crestere a acesteia, dar si tendintele inregistrate la nivel european. Pentru a dezbate asteptarile si provocarile legate de activitatea de bancassurance, Forumul va reuni reprezentanti de top din industria bancara si a asigurarilor, precum si reprezentanti ai asociatiilor profesionale si ai autoritatilor din domeniu.

* evenimentul beneficiaza de traducere simultana

Agenda

08.30 - 09.00 Inregistrare participanti & Welcome coffee
09.00 - 10.30 Sesiunea 1
10.30 – 10.45 Pauza de cafea
10.45 - 12.30 Sesiunea 2
12.30 - 13.30 Pauza de pranz
13.30-15.30 Workshopuri (se vor desfasura in paralel)
Marketing si vanzari
 • Sorin Pislaru - Moderator
 • Rares Medrega- Moderator
 • Lacramioara Glont: “ Factori de succes in vanzarea produselor de bancassurance” (Descarca prezentarea)
 • Elizeu Folescu: "Instruirea agentilor - nevoie sau obligatie?” (Descarca prezentarea)
 • Mioara Reyne: "Vanzarea de asigurari prin Bancassurance in Banca Transilvania" (Descarca prezentarea)
 • Marcela Andanut: „ Zarurile nu au fost aruncate pe piata Bancassurance” (Descarca prezentarea)
 • Florian Gaba & Rares Medrega: „Consilierul bancar, un "Iron Man" al serviciilor financiare” (Descarca prezentarea)
Dezvoltare de produse si operational

Tematica

 • Conferinta Principala
  Piata europeana si romaneasca de Bancassurance
  Factorii de succes in bancassurance
  Cum se aleg partenerii de business?
  Dezvoltare produse de Bancassurance
  Strategii de cross-selling
  Istruirea consilierilor bancari in vanzarea asigurarilor
  Riscul reputational
  Protectia consumatorului de produse Bancassurance
  Legislatia – factor de impulsionare a activitatii de bancassurance
 • Workshop Marketing si Vanzari
  Exista la nivelul bancilor proiecte de identificare a nevoilor financiare ale clientului, in care sa fie urmarite si nevoia de asigurare? Au existat survey-uri cu privire la opinia celor care au cumparat produse de asigurare prin banca?
  Cum arata un program complet de instruire al fortei de vanzari de produse bancare?
  Cat de aproape / departe se afla profilul actual al consilierului bancar vs. profilul optim pentru promovarea de produse financiare integrate?
  Care este reactia / opinia clientilor privind promovarea de catre institutia bancara de produse de asigurare?
  Pot exista riscuri reputationale pentru parteneri?
  Care sunt principalele tehnici de promovare a produselor de bancassurance?
  Target sau/si motivare a fortei de vanzari pentru atingerea obiectivelor?
  Cum pot fi valorificate sistemele de CRM ale bancilor in dezvoltarea si promovarea produselor de asigurare?
 • Workshop Dezvoltarea de produse si operational
  Ce tip de produse considerati ca ar trebui sa primeze in distributia bancara: cele de protectie sau cele de economisire?
  Care sunt costurile unei platforme IT integrate pentru vanzarea asigurarilor si cine ar trebui sa le acopere?
  Care sunt „produsele preferate” de romani ? De ce?
  Care ar putea fi produsele cu potential pentru piata? De ce?
  In ce masura anumite produse concureaza cu produsele bancare, adica „batalia” este pe aceleasi resurse ale clientului? Cum este gestionata aceasta situatie de catre banci?
  Care sunt produsele de asigurari generale compatibile si care pot avea succes prin bancassurance?
  Este oportuna promovarea de produse de asigurari de sanatate prin bancassurance?

Workshopuri: Sesiunile de workshop vor fi unele conventionale - dupa fiecare prezentare va fi un panel de discutii, in cadrul caruia se va incerca identificarea unor raspunsuri/solutii la intrebarile de mai sus.

Speakeri

 • Tobias Schneider
  Tobias Schneider 
  Consultant Finaccord

  Tobias studiaza si face cercetari privind activitatea de bancassurance a numeroase companii din intreaga lume. Activitatea sa nu se rezuma doar la analiza produselor (de asigurari de viata si pensii) vandute de catre institutiile bancare, ci si la implicarea lor ca si distribuitori de credite de asigurare si de diferite tipuri de produse non-viata. Are o mare experienta in domeniul bancar si al asigurarilor, atat pe piata europeana cat si non-europeana (unde bancassurance-ul este un important canal de distributie): Brazilia, Hong Kong, India, Indonezia, Japonia, Mexic, Africa de Sud, Korea de Sud, Thailanda si Vietnam.

 • Anita Nitulescu
  Anita Nitulescu 
  CEO, Eurolife ERB Asigurari de Viata

  Anita Nitulescu are o experienta de 17 ani in piata de asigurari, din care ultimii 8 ani de activate in pozitia de CEO a Eurolife ERB Asigurari de Viata. Absolventa a ASE Bucuresti si a unui EMBA ASEBUSS - Washington University, si-a inceput cariera in 1997 la ING Asigurari de Viata, unde a lucrat timp de noua ani in aria de operatiuni cu expertiza in dezvoltare de produse, strategii de business si leadership. In 2006 s-a alaturat grupului Eurobank unde si-a intregit experienta in dezvoltare de companii greenfield, pornind inca din faza de autorizare cele 2 companii Eurolife ERB Asigurari de Viata si Eurolife ERB Asigurari Generale.

 • Adrian Marin
  Adrian Marin 
  CEO Generali Romania
 • Florina Vizinteanu
  Florina Vizinteanu 
  Partener Consultant, Crest Consulting

  Florina Vizinteanu are o experienta de 20 de ani in asigurari, din care 15 ani in pozitie de CEO. Vine cu expertiza in dezvoltare companii din greenfield, asigurari de viata, pensii private si bancassurance, dezvoltare si starategii de business, coaching, leadership. Din pozitia de CEO a construit si dezvoltat companii de asigurari de viata si bancassurance in piata romaneasca. Actualmente activeaza ca senior consultant in Crest Consulting.

 • Marcela Andanut
  Marcela Andanut 
  Director Departament Distributie Canale Alternative

  Marcela Andanut a fost timp de aproape 13 ani leaderul echipei Allianz Tiriac Sibiu, cea mai performanta echipa a companiei. Incepand cu ianuarie 2014 a preluat managementul Departamentului Distributie Canale Alternative: Bancassurance, On-line si Affinity. Dubla calificare, ca inginer absolvent al Facultatii de Electrotehnica din Timisoara, precum si cea de economist– specializarea finante banci si asigurari, plus experienta acumulata in cariera de succes de pana acum, o vor ajuta sa obtina rezultate la fel de remarcabile si in noul domeniu de activitate.

 • Melania Mirea
  Melania Mirea 
  Director Executiv si Membru Directorat, BCR Pensii

  Melania Mirea este Director Executiv in cadrul BCR PENSII. Are experienta indelungata in domeniul bancar practicand in acest domeniu inca de la finalizarea studiilor universitare. Melania a condus pentru o perioada Departamentul pentru Microintreprinderi si PFA din BCR si a urmat programul de Executive MBA la universitatea din Viena, iar in prezent urmeaza cursurile de dezvoltare si specializare din cadrul” The Group Leadership Development Program”, program sustinut de Grupul Erste.

 • Alin Baiescu
  Dr. Alin Baiescu 
  Expert asigurari & management

  Alin Baiescu are o experienta de 13 ani in asigurari, avand diverse pozitii de management in firme precum Metropolitan Life, Raiffeisen, AEGON, Eureko. Doctor in Economie, ALMI si ACS al LOMA – SUA, are 40 de participari la congrese si a sustinut peste 1.000 de traininguri. A publicat 3 carti de specialitate, e editorialist la „XPrimm Asigurari & Pensii” si speaker apreciat.Distinctii: „100 Tineri Manageri de Top”, „Profesionisti de succes in asigurari”, „Who is Who Romania”.In 2012 a lansat www.alinbaiescu.ro, iar in 2013 Conferintele „Asigureza a fost descifrata”, iar in 2014 - „ASIsaga” – unicul serial de desene animate despre asigurari.

 • Florian Gaba
  Florian Gaba 
  Director general, Pro Fiduciaria
 • Sorin Pislaru
  Sorin Pislaru 
  Redactor sef, Ziarul Financiar
 • Radu Soviani
  Radu Soviani 
  Purtator de cuvant, Autoritatea de Supraveghere Financiara
 • Lacrămioara Glonţ
  Lacrămioara Glonţ 
  Sef Serviciu Banci si Leasing, Generali Romania

  Cu o vasta experienta in domeniul asigurarilor, capatata in cei 14 ani de evolutie in cadrul companiei Generali, Lacramioara Glont coordoneaza in prezent business-ul de bancassurance si leasing, care reprezinta 18% din total business companie. Recunoscuta pentru tehnicile de negociere si management, Lacramioara Glonţ este orientata catre dezvoltarea parteneriatelor cu bancile si societatile de leasing din Romania in scopul cresterii business-ului companiei prin aceste canale de distributie.

 • Elizeu Folescu
  Elizeu Folescu 
  Senior Consultant, Crest Consulting

  Elizeu Folescu are o experienta de 15 ani in asigurari cu expertiza in dezvoltarea si gestionarea fortelor de vanzare, bancassurance, training, coaching, leadership. Ca manager de dezvoltare si training in doua companii de asigurari de viata de top a participat activ la dezvoltarea a peste 2000 de profesionisti in vanzarea de servicii financiare. Este Master Practitioner of Neuro-Linguistic Programming din 2008 si are expertiza in studiul emotiilor si al microexpresiilor. Actualmente activeaza ca senior consultant in Crest Consulting.

 • Mioara Reyne
  Mioara Reyne 
  Bancassurance Sales Manager, Banca Transilvania

  Mioara Reyne si-a inceput cariera in asigurari, in 2004, in vanzare directa, continuand in domeniul managementul vanzarii si training in companii de asigurare si brokeri. In 2009, “a schimbat tabara” trecand la domeniul bancar, in activitatea de bancassurance a Bancii Transilvania, aducandu-si contributia la dezvoltarea acesteia. “Cred ca distributia de asigurari printr-un canal bancar reprezinta perseverenta si focus prin actiuni continue de training, prin campanii si procese operationale simplificate - Keep it simple. De-asemenea, succesul bancassurance-ului depinde de alegerea produsului si a partenerului potrivit”, declara ea.

 • Mihai Popescu
  Mihai Popescu 
  CEO, Ergo Asigurari
 • Daniela Ghetu
  Daniela Ghetu 
  Director Editorial al Publicatiilor PRIMM

  Daniela Ghetu este Director Editorial al publicatiilor de asigurari si pensii private, XPRIMM. De-a lungul celor 15 ani de activitate jurnalistica, Daniela a initiat si condus numeroase proiecte editoriale dedicate domeniului asigurarilor. In prezent conduce programul editorial international al publicatiilor XPRIMM si publica articole de specialitate in tara si strainatate. Daniela este Presedinte PIA – Presse Internationale des Assurances.

 • Rares Medrega
  Rares Medrega 
  Senior Consultant

  A absolvit Facultatea de Stiinte Economice, Specializare Finante-Asigurari si un master in Managementul Resurselor Umane. Rezultatele in vanzarea de asigurari l-au recomandat pentru a face cu succes training in asigurari si pensii private, dar si in alte industrii cum ar fi cea de IT, automotive si HoReCa. A coordonat echipa de traineri Allianz-Tiriac, iar in ultimii 5 ani a dezvoltat proiecte de consultanta si training in arii precum operatiuni, resurse umane, vanzari si marketing pentru diverse companii de asigurari si banci. Ultimele proiecte il recomanda ca specialist in optimizarea proceselor de business si invatarii in zona de bancassurance.

 • Tudor Moldovan
  Tudor Moldovan 
  Specialist Asigurari
 • Corina Cristofor
  Corina Cristofor 
  Bancassurance Deputy Manager, Credit Europe Bank (Romania)

  A absolvit Academia de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea Finanate, Asigurari, Banci si Burse de Valori, in anul 2000, si Masterul in Banci si Asigurari (BANCAS) in 2006. A debutat in bancassurance in 2003 in cadrul companiei Generali, unul dintre jucatorii relevanti de pe piata asigurarilor din Romania. Din 2007 s-a alaturat echipei Retail Banking Products de la Credit Europe Bank (Romania), raspunzand provocarii de a transpune si adapta experienta din domeniul asigurarilor in cel bancar.

 • Georgiana Popescu
  Georgiana Popescu 
  Director Asigurari Generale Corporate, Generali Romania

  Specialist în subscriere și reasigurare, Georgiana Popescu are o experiență in domeniul asigurarilor de aproape 15 ani. Este alaturi de Generali Romania din 2002, iar in prezent, coordoneaza businessul de asigurari corporate al companiei, care reprezinta peste 25% din afacerile Generali.

  Interesata de leadership si strategie, Georgiana Popescu este implicata in proiecte de anvergura care acopera cele doua arii de interes.

 • Emanuela Petricele
  Emanuela Petricele 
  Manager for support and bancassurance products development, Banca Transilvania

  Emanuela Petricele a implementat in 2008 activitatea de bancassurance in Banca Transilvania. Din 2012 se ocupa de activitatea operationala si de dezvoltare a produselor bancassurance si a castigat expertiza in project management, coordonare echipe, implementari si dezvoltari, design de sisteme de gestiune a activitatii si a portofoliului de polite. In opinia ei, bancile au nevoie de produsele potrivite clientilor si strategiei lor, de parteneri inovativi si flexibili, de automatizari pentru a sustine profitabilitatea. Are o experienta de 12 ani in asigurari de viata, pensii private obligatorii, bancassurance si s-a format in organizatii precum Aviva, Allianz, BT.

Participanti

Nume Functie Companie
MOLDOVAN Ana Director BRD SOGELEASE
MIREA Melania Director Executiv si Membru Directorat BCR PENSII
MIHALCEA Cristiana Director adjunct bancassurance ALPHA BANK
MIHALACHE Ciprian Director Legal EUROLIFE ERB
MIHAI Monica Specialist Bancassurance ALPHA BANK
MEDREGA Rares Senior Consultant
MARIN Adrian CEO GENERALI
MANDOIU Adina Marketing & PR Manager GRAWE
MALAXA Mihaela PRO FIDUCIARIA
LUNCAN Ioan Key Account Manager GROUPAMA
LEONTE Emilia Network Manager AEGON
IUREA Daniel Director Vanzari SANTEFORT
ISTRATI Marius Head of Private Individuals Products Management VOLKSBANK
IOSIF Mariana Director Personal Banking BANCPOST
ILIE Silvana Bancassurance Coordinator GARANTI BANK
IANCU Mirela PRO FIDUCIARIA
GRIGOROVICI Calin Sales Suport Manager AEGON
GLONT Lacramioara Sef Serviciu Banci si Leasing GENERALI
GHETU Daniela Director Editorial MEDIA XPRIMM
GABA Florian Director General PRO FIDUCIARIA
FOLESCU Elizeu Director Vanzari CREST CONSULTING
ENE Daniela PRO FIDUCIARIA
ELISEI Catalin Dir. Comercial ERGO ASIGURARI
DODU Diana Actuarial Consultant MILLIMAN
DOBRE Dana PR Specialist
DIMA Ionel Vicepresedinte AVUS AVUS ROMANIA
DEDU Monica Manager Bancassurance & Leasing GOTHAER ASIGURARI
DAN Lucian ST Journey
CRISTOFOR Corina Bancassurance Deputy Manager CREDIT EUROPE BANK
CRISTESCU Aurelia ALLIANZ TIRIAC
CRACIUN Denisa Head of Banking Products & Bancassurance Director INTESA SAN PAOLO
COSMA Sorina Bancassurance manager ING BANK ROMANIA
CORUJAN Alina Strategic Partnership Manager AEGON
CONSTANTINESCU Aureliu Project Manager EUROLIFE ERB
CONSTANTINESCU Alina Strategic Development Director EUROLIFE ERB
BURDEA Monica Director Adjunct Bancassurance VOLKSBANK
BUNEA Monica Manager Departament Canale Alternative de Vanzare BANCA ROMANEASCA
BULUGEA MATEI Andreea Sef Serviciu BRD SOGELEASE
BULANOV Alexey Secretar III AMBASADA FEDERATIEI RUSE
BANYAI Amir Commercial Director Romania EUROP ASSISTANCE
BAIESCU Alin Expert asigurari & management ASIGURARI & BUSINESS - CONSULTANTA
BADEA Catalin Head of Bancassurance UNIQA ASIGURARI
BACUCU Cristian Training Manager SIGNAL IDUNA
AVRAM Corina Manager Leasing/Divizia Vanzari Alternative ASIROM
ANDANUT Marcela Director Departament Distributie Canale Alternative ALLIANZ TIRIAC
AILOAE Cristina Bancassurance Manager SIGNAL IDUNA
MOLDOVAN Olga Director Departament Parteneri Externi GENERALI
MOLDOVAN Tudor Specialist Asigurari GENERALI
NEGOITESCU Adina PRO FIDUCIARIA
NEGRESCU Serban Bancassurance Manager GARANTI BANK
NISTOR Mihaela Senior Business Development Manager ING BANK ROMANIA
NITULESCU Anita CEO EFG EUROLIFE
PACSO Laszlo Presedinte ADESCO
PARASCHIVESCU Daniela Director Adjunct Bancassurance BANCPOST
PERSINARU Carmen Director Operatiuni GARANTI Credite de Consum
PETRICELE Emanuela Manager for support and bancassurance products development BANCA TRANSILVANIA
PISLARU Sorin Redactor sef Ziarul Financiar
POPA Adrian Head of Marketing and Communication MILLENNIUM BANK
POPA Letitia Head of Marketing ITALO ROMENA BANK
POPESCU Georgiana Head of Corporate Risks Department GENERALI
POPESCU Mihai CEO ERGO ASIGURARI
POPESCU Monica Supervisor DELOITTE
PREDA Ion Viorel Manager DESTINE BROKER
REYNE Mioara Bancassurance Sales Manager BANCA TRANSILVANIA
RUGINA Florentina
SCHNEIDER Tobias Consultant FINACCORD
SORIN Zegheanu Sef Departament Directia Bancassurance OMNIASIG
SOVIANI Radu Purtator de cuvant ASF
STER Cristian Bancassurance Specialist UNIQA ASIGURARI
STOIANOVICI Laura Channel Development Specialist ING Bank
TUDORAN Victor Stratey, Business Development and Projects Office Director AXA ASIGURARI
ULUDAG Cagatay Dir.General Adjunct CREDIT EUROPE ASIGURARI
VASILESCU Simona Head of Commercial and Training Department BRD ASIGURARI
VATAMANU Carmina Manager Departament Relatii Parteneriate RAIFFEISEN BANK
VIZINTEANU Florina Partener Consultant CREST CONSULTING
VOICILA Oana GENERALI
VOICU Cristian Director Asigurari Generale SC GRAWE ROMANIA ASIGURARE SA
ZIDARESCU Camelia ASIROM

Termeni si conditii

Organizatorii garanteaza restituirea taxelor de participare (cu conditia anuntarii in scris, prin email) dupa cum urmeaza:

 • 50 % din taxa de participare pana la 15.02.2014
 • 10 % din taxa de participare pana la 22.02.2014

Datorita angajamentelor ferme de plata catre furnizori, dupa 01.03.2014 se pot face doar inlocuiri de persoane.

Detalii de plata

Dupa primirea formularul de inregistrare, va vom trimite factura proforma.

Plata se face la cel tarziu 5 (cinci) zile lucratoare de la primirea facturii proforma.

Va rugam sa trimiteti copia ordinului de plata a taxei de participare prin fax sau prin e-mail.

Taxa de participare include:

 • participarea la intregul program al Forumului
 • pranzul si pauzele de cafea
 • acces la materialele prezentate in cadrul Forumului
 • sistem profesional de prezentare si traducere simultana (romana - engleza)
 • prezentarea companiilor si a persoanelor participante pe site-ul evenimente.profiduciaria.ro

Pentru mai multe detalii legate de eveniment va rugam sa ne contactati:

Mihaela Malaxa - Event Manager
Tel: 0784 247 706
mihaela.malaxa@profiduciaria.ro

Dana Dobre – PR Coordinator
Tel: 0734 737 386

Va multumim pentru interesul acordat evenimentului nostru.

MAR
2014
 
 
Forumul de bancassurance

5 martie 2014
Novotel, Bucuresti
OCT
2013
 
 
Frauda impotriva asigurarilor - editia a II-a

24 octombrie 2013
Novotel, Bucuresti
OCT
2012
 
 
Frauda impotriva asigurarilor - editia I

29 octombrie 2012
Novotel, Bucuresti